ارزیابی اثرات آنتی باکتریال شالومین II و کلرهگزیدین بر روی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و استرپتوکوک موتانس: یک مطالعه آزمایشگاهی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

2 مرکز تحقیقات بیمارهای عفونی و گرمسیری خلیج فارس، پژوهشکده سلامت. دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

3 دانشگاه جندی شاپور اهواز

10.22038/jmds.2024.75115.2316

چکیده

مقدمه: یکی از بهترین روش های شست شوی دهان برای کاهش میکروب پلاک دندانی کلرهگزیدین است، که در حال حاضر به عنوان درمان استاندارد ضد پلاک به کار گرفته می شود. همچنین یکی از ترکیبات فعال ضد میکروبی موجود در عصاره حاصل از موسیر ایرانی، یک فلاونوئید با نام شالومین می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر آنتی باکتریال شالومین و کلرهگزیدین بر روی باکتری های لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و استرپتوکوک موتانس می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی حدود 300 گرم پیاز موسیر سفید از کوه های زاگرس جمع آوری شد. سپس عصاره آبی با اتیل استات (Razi, Iran) با نسبت 50:50 مخلوط و به مدت 10 دقیقه مخلوط گردید. مقاومت میکروبی و حساسیت ضد میکروبی میکروارگانیسم ها با استفاده از E-test تعیین شد. از ترکیب نیم درصد شالومین، کلرهگزیدین 2%، 8 رقت مختلف تهیه شد و بر روی پلیت باکتری ها کشت داده شد. این آزمایش سه بار تکرار شد. سپس پلیت ها در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت انکوبه کرده و از جهت هاله عدم رشد مورد بررسی قرار گرفتند. محل بسته شدن ناحیه، نشان دهنده حداقل غلظت بازدارنده (MIC ) بود.
یافته ها: MIC مرتبط با کلرهگزیدین در برابر در برابر سویه های استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به ترتیبmg/mL 31/0 وmg/mL 16/0 و MIC مرتبط با شالومین در برابر استرپتوکوک موتانس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس mg/mL 95/1 بوده است که از نظر آماری معنادار بود (002/0=p). همچنین مشخص شد که اثرات آنتی باکتریال کلرهگزیدین نسبت به لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در مقایسه با استرپتوکوک موتانس بیشتر بود.
نتیجه گیری: شالومین 2 اثرات آنتی میکروبیال بر روی دو سویه باکتری داشته است، به طور کلی اثر مهاری یکسانی بر روی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و استرپتوکوک موتانس داشته است. با این حال اثرات مهاری کمتری نسبت به کلرهگزیدین %2/0 داشته است.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Comparison of the antibacterial effect of Shallomin II with Chlorhexidine mouthwash against Lactobacillus acidophilus and Streptococcus mutans

نویسندگان [English]

  • Amirhossein Bazmi 1
  • Mansour Amin 2
  • fatemeh babadi 3
1 Faculty of Dentistry, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran.
2 Infectious and Tropical Diseases Research Center, Health Research Institute, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
3 Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences
چکیده [English]

Background: One of the best mouthwashes to reduce dental plaque is chlorhexidine, which is currently the standard anti-plaque treatment. Also, one of the active antimicrobial compounds in the Iranian shallot extract is a flavonoid called Shalomin II, which is known by the formula C14H8O8. The purpose of this study is to compare the antibacterial effect of Shalomine II and Chlorhexidine on Lactobacillus acidophilus and Streptococcus mutans bacteria.
Materials and methods: In this laboratory study, about 300 grams of white shallots were collected from Zagros mountains. Then the aqueous extract was mixed with ethyl acetate (Razi, Iran) at a ratio of 50:50 and mixed for 10 minutes. Microbial resistance and antimicrobial sensitivity of microorganisms were determined using E-test. The bacteria investigated in this study were Lactobacillus acidophilus and Streptococcus mutans. 8 different dilutions were prepared from the combination of half percent Shalomin II, 2 % chlorhexidine and cultured on the bacteria plate. This experiment was repeated three times. Then the plates were incubated at 37°C for 24 hours and examined for growth halo. The location of the closed region was the minimum inhibitory concentration (MIC).
Results: The MIC associated with chlorhexidine against Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus strains was 0.31 mg/mL and 0.16 mg/mL, respectively, and the MIC associated with Shalomin II against Streptococcus mutans and Lactobacillus acidophilus was 1.95 mg/ml. that was statistically significant (p=0.002). It was also found that the antibacterial effects of chlorhexidine were higher against Lactobacillus acidophilus compared to Streptococcus mutans.
Conclusion: Shalomin II had antimicrobial effects on both bacterial strains, however, had the same inhibitory effect on Lactobacillus acidophilus and Streptococcus mutans. Nevertheless, it has less inhibitory effects than 0.2% chlorhexidine.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Shalomin II
  • chlorhexidine
  • streptococcus mutans
  • lactobacillus acidophilus
  • antimicrobial

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده
انتشار آنلاین از تاریخ 12 اردیبهشت 1403
  • تاریخ دریافت: 01 مهر 1402
  • تاریخ بازنگری: 09 اردیبهشت 1403
  • تاریخ پذیرش: 04 بهمن 1402