%0 Journal Article %T تأثیر آدامس حاوی کلپوره بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق %J مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد %I دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد %Z 1560-9286 %A خرمیان طوسی, سمیه %A جعفری, احمد %A امین مرعشی, سید محمود %A فرامرزی نیکنام, سالومه %A فرید, ملیحه فرید %D 2018 %\ 06/22/2018 %V 42 %N 2 %P 141-150 %! تأثیر آدامس حاوی کلپوره بر کاهش میزان استرپتوکوک موتانس بزاق %K آدامس %K استرپتوکوک موتانس %K بزاق %K عصاره کلپوره %R 10.22038/jmds.2018.10889 %X مقدمه:در مطالعات متعددی اثر ضدباکتری عصاره گیاه کلپوره (Teucrium polium) گزارش شده است. هدف از تحقیق حاضر، تعیین اثر آدامس حاوی عصاره آبی گیاه دارویی کلپوره بر تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق بود. مواد و روشها:در این کارآزمایی بالینی دوسویه کور، تعداد 20 دانشجوی دندانپزشکی به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول، آدامس حاوی عصاره آبی گیاه کلپوره دریافت نمودند. گروه دوم، آدامس بدون عصاره گیاه کلپوره دریافت نمودند. هر فرد به مدت سه هفته و هر روز سه بار بعد از هر وعده غذایی، آدامسها را به مدت 20 دقیقه استفاده کردند. نمونه بزاق غیر‌تحریکی افراد در شروع آزمایش و قبل از مصرف آدامسها و یک روز پس از مصرف آدامس نهایی و اتمام دوره جمع آوری شد. برای تعیین میزان باکتری از روش   qPCR استفاده شد. مقایسه میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس بین گروهها با استفاده از آزمون T و نرم افزار SPSS   نسخه 21 انجام گرفت.(05/0= α)  یافته ها:دو گروه مورد بررسی از نظر تعداد کلونیهای استرپتوکوک موتانس قبل از مصرف آدامس اختلاف آماری معنی‌داری با یکدیگر نداشتند (05/0P>). مصرف آدامس حاوی کلپوره در مقایسه با آدامس دارونما به طور معنی‌داری باعث کاهش تعداد کلونیهای استرپتوکوک موتانس گردید (002/0=P). نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که آدامس حاوی عصاره آبی کلپوره میزان کلونیزاسیون استرپتوکوک موتانس را در بزاق انسان به طور قابل توجهی کاهش داد.   %U https://jmds.mums.ac.ir/article_10889_e29d71d0ccde8a39d5e4ffe73520196f.pdf